söndag 25 oktober 2015

Träff med landslagsspelare

Efter att ha hämtat Amanda hos Peyton så var det dags att åka till Gatineu. En bilfärd på ca 45 minuter. När man åker över bron från Ottawa till Gatineu, vilket tar kanske en minut, så passerar vi in i Quebec. Där pratar ca 80 % av befolkningen franska. Det blev problem på en gång när vi skulle beställa mackor på Subway, hon i kassan kunde inte engelska och Hasse och Amanda puttade naturligtvis fram mig dit. Så brukar dom göra, och så står dom bakom och skrattar åt mina försök att bli förstådd.... Alla fick i alla fall sin macka kan jag meddela.
Flera tjejlag hade fått möjligheten att komma hit till Gatineu idag och träna i två timmar med 4 tjejer ur det kanadensiska damlandslaget. Alla fyra var med och tog brons i OS i London 2012 och de tog också brons i VM här på hemmaplan.
Det blev 1.5 timmes träning med olika övningar.
 De höll till i en gigantisk hall med en nästan fullstor konstgräs plan. Sista halvtimme var det peptalk och autograf skrivning.Då berättade var och en av dom hur de hade kommit så långt som de gjort. Hur viktigt det är att tro på sig själv, träna lite extra och ha kul.
Alla berättade om hur de hade blivit petade från sina lag när de var yngre men hur de kommit igen och kämpat vidare.




Den här tröjan får aldrig mera tvättas....




Det är inte alla som hållit i en OS-medalj


Rhian Wilkinson


Målvakten Karina LeBlanc som numera är pensionerad.


                   Diana Matheson


Christine Sinclair, lagkapten.



Amanda Molin



Vilken fantastisk inspirerande dag för dessa tjejer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar