söndag 2 november 2014

Sightseeing

Vaknade till en härlig morgon med strålande sol men bara 2 grader varmt. Amanda febrig och dan men vill med ut och titta på fallen. 


Vi tog en busstur som tog oss med på 5 olika ställen. 
 Niagara fallen ligger mitt på gränsen mellan USA och Canada, Canadian Horseshoe Falls ligger i Kanada och The American Falls på den amerikanska sidan. Hästskofallen är 57 meter höga och det rinner 168000 kubik meter vatten över kanten varje minut. 
Många personer har försökt att åka utför stupet i tunnor och några har faktiskt överlevt. Vid fallen finns det öven stora turbiner som genom det strömande vattnet ger ström åt en större del av Ontario och New york.
Första stoppet var vid hästsko fallen
Där fick vi först se en disneyfilm om hur fallen kommit till och sen fick vi gå in i ytterligare ett rum där det visades en film från de fyra årstiderna på en stor skärm och det sprutade vatten, åskade och blixtrade. Golvet rörde sig så det kändes som man var delaktig i filmen, riktigt häftigt. Regn cape var ett måste.
Vi fortsatte sen vidare ner i en hiss och kom ner under marken och ut bakom fallen.












 Nästa stopp var lunch och naturligtvis en stor souvenir shop.


 Efter det var det dags för båtturen fram till fallen.  Helt fantastiskt...









  













På slutet fick vi åka upp i ett utkikstorn med utsikt över alla fallen.










Dagen avslutades med middag på hotellet och Amanda stupade i säng. Det var tur att vi hade bussen att åka i hela dagen så hon kunde vila emellanåt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar