lördag 21 november 2015

Matchens lirare

Dagen började tidigt med match för Hampe. Bortamatch mot Hammarö.

                                       

                               Vinst 2-4 och pris som matchens lirare!! Grattis Hampe!

                                 

Efter frukost blev det en promenad till Starbucks för en fika. Vi jagade även saffran i affären inför lussebaket, hittade en påse för 17 dollar, det är över 110 kr för ett halvt gram. Tyckte att det var lite för dyrt.... Fick leta vidare och vi hittade till slut för 10 dollar, dyrt det med, men den är starkare än hemma så man behöver bara en påse till bulldegen.
På lördagskvällen var det dags för match igen, borta i andra ändan av stan mot Nepean Hotspurs. Idag blev det förlust med 2-3 men de spelade riktigt bra när de kom igång. Mike flyttade om positionerna så tjejerna var lite förvirrade i början. Han har sagt att de ska få spela på samma position i 2-3 matcher och sen byta. Amanda har spelat back i matcherna hittills så nu fick hon kliva upp på mittfältet, och hon gjorde ett jätte snyggt mål med en fin vändning som vände bort backen och sen ett skott på det.
Före matchen så pratade vi lite med en pappa i laget som har en son som spelar med ett OPDL lag, det som Amandas lag ska bli nästa år. Han hade bekymmer för om hans dotter, Cassie , även hon kommer med i ett OPDL lag så blir det tufft ekonomiskt. Det kostar 200-300 dollar i månaden för barnen att spela där, och har man då flera barn också....I den summan ingår inte resorna som de blir tvungna att åka för att spela matcher över hela Ontario. Den summan kanske vi betalar per år för våra barn i Sverige. Det blir verkligen en klass fråga här om man har råd att låta barnen spela i det laget eller inte, vilket verkligen är synd. Det som är bra här ändå är att man får dra av alla barnens aktiviteter i deklarationen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar