måndag 11 augusti 2014

Dags för lite hockey

Idag vaknade vi vid 5 tiden efter att ha stupat i säng igår vid 8 tiden. Lite trötta och irriterade över att trängas på ett hotellrum.
Startade  med att skriva in barnen i skolsystemet och sen fick vi en tid på ett family center den 21:a aug.
 

Där får barnen göra tester i engelska och matte  för att se vilken skola och vilken klass de ska börja i.
Efter det blev det mer inköp av bla tv och beställning av internet. Leverantören av kabeltv heter rogers och har alla sändningsrättigheter på NHL-matcherna. Vilken otur....  
Mobiltelefoni har vi också tittat på vilket är jättedyrt här.

Mataffären blev nästa stopp, svårt att hitta och veta vad som var vad. Det mesta var ganska likt hemma men lite ångest fick jag nog. Fisken var filead i alla fall och inte som i Malaysia, hela med huvudet kvar. Till vår stora räddning hittades fiskpinnar. 
På em träffade vi vår landlord som är indisk och som bott i Kanada i 15 år.
Han pratade väldigt gott om sitt hus och han sa att det var "good spirits" i huset och att han trodde att det förde lycka med sig. Det han inte vet är att han hyrt ut huset till taikons från åbyggeby.... men vi ska snällt sätta tassar på möblerna och tvätta parketten med specialmopp och speciellt rengöringsmedel.
Det kändes i alla fall bra att vi kanske kan få lite goda andar med oss.
Middag och sen äntligen... hockey. 



Hampe blev upphämtad från hotellet av en tränare och fick vara med på en träning. Lite trött kände han sig men han tyckte att det gick bättre än förväntan.
Tryouten börjar på fredag, spännande...

Amanda och jag tillbringade kvällen i sängen framför tvn med en subway-macka. 
Vi läste på fb om kusin Nora som döpt sina fiskar efter oss när vi åkte men nu hade en dött så att nu får de bara heta Molin i efternamn .... stackars Noris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar