lördag 11 oktober 2014

Montreal


Thanksgiving helg och vi passar på att ta en liten tripp till Montreal. Montreal är Kanadas näst största stad och ligger i Quebec. 75% av befolkningen pratar franska och det bor ca 2 miljoner människor 
där . Montreal centrum ligger på en ö, 190 km öster om Ottawa. Fina motorvägar gjorde att det inte tog lång tid för att ta oss dit.



Checkade in på hotellet där vi blivit uppgraderade till en svit med två rum av någon anledning, lite lyxigt. Rummet låg på 35:e våningen med en fantastisk utsikt över staden. Vi åt en snabb lunch och sen traskade vi runt i staden i flera timmar. Det fanns mycket att se och det kändes att stan ät större än Ottawa, mer människor och bättre shopping.
Vi hamnade även mitt i en utryckning...


Notre dame du Bon Securs, en gigantisk kyrka som vi tyvärr inte kunde besöka då det var bokat för bröllop. Säker inte vem som helst som kan gifta sig i den kyrkan.




Här har Amanda hittat en affär med bara julsaker...




Tillbaka till hotellet med trötta fötter, middag åt vi på hotellet, vi orkade inte gå någon annanstans.
Gratis underhållning fick vi då det var ett gäng på över 100 personer på hotellet som var där för att hylla Jane Austen som publicerade sin tredje novell Mansfield Park för 200 år sedan.
Folk var utklädda och parerade genom hotellet till Amandas stora förtjusning.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar