måndag 29 februari 2016

Måndag igen

Igår packade vi bara ihop i lägenheten och lämnade tillbaka nyckeln innan vi åkte tillbaka till Ottawa. Amanda var fortfarande inte helt pigg så hon orkade inte åka skidor igår heller. På  2 1/2 timme var vi åter i Ottawa igen. Uppackning, handling matlagning och sen blev det mello från Gävle på SVTplay.
Senare på kvällen så tittade vi på Oscarsgalan live från USA. Vi fick se när Alice Vikander fick sin statyett.
Idag är det måndag och inatt har det varit freezing rain igen så det mesta var fullt med is. Detta betydde också att det var snowday i skolan och bussarna ställdes in och ännu en ledig dag för Amanda. Detta var 4:e gången denna vinter. Jag åkte till jobbet några timmar med Hasse men åkte hem lite tidigare. Sportlov i Sverige betyder att man kan skypa med kompisarna från Sverige, toppen. Det gick ingen nöd på Amanda. Hon fick även en till dag att vila upp sig på efter förkylningen.
Hjördis och jag tog en promenad på eftermiddagen i det sköna vädret, riktigt vårlikt med plusgrader och takdropp.
Matteprov är på tapeten igen och nu står det area på agendan. Ibland kan det vara lite svårt med språket i matten och idag var det en fråga där det stod: 
Find the area of each tan...... Amanda frågade mig vad betyder tan? Vet inte men det har väl något med färgen på formerna att göra, du får googla. Det gjorde hon och fick svaret " ta reda på arean på varje solbränna" ja, det vart hon ju inte mycket klokare på.....  Räddaren i nöden, Hans, vår allas mattekung, fick komma till undsättning och det var inte svårare än så att det var faktiskt färgen på formerna de menade, och mamma hade rätt igen : ) 
Konstigt att hon aldrig vågar lita på det jag säger .....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar