söndag 21 februari 2016

The loft

Söndagen började som vanligt med skype med dom där hemma, så innan vi hade ätit frukost och klätt oss så var klockan redan efter 12. Vi hade bestämt att det skulle bli museum idag.Vi körde över bron till Quebec sidan där Museum of Canadian History finns.


De hade en special utställning från Historiska museet i Stockholm om vikingar. det var jätte intressant.


Amandas har en kompis hemma i Sverige vars mamma  har ett ganska ovanligt namn, Gunlög. Det namnet fanns med som ett namn på några dockor som man skulle klä i vikingakläder. Det tyckte vi var lite roligt.... och man funderar hur kanadensarna uttalar det....
IMAX bion som vi skulle se om vikingar fungerade dock inte så det fick bli en om Galapagos öarna istället, men den var också intressant. Själva museet om Kanadas historia var ingen höjdare tyckte vi men mycket berodde nog på att vi var så hungriga att vi inte orkade koncentrera oss och läsa om allt. Kanada som land har en kort historia på bara 150 år men före Europeerna upptäckte landet så bodde det ju urinvånare här och om dom handlade stor del av utställningen förstås.

                                 

                                 

                                  

Vi hade lovat Amanda att gå på ett fik som har brädspel som de lånar ut medan man fikar men eftersom vi inte hade ätit någon mat så fick det bli lunch/middag först på ett annat ställe.
Vi gick sen vidare till The Loft, ett fik som har över 800 brädspel efter väggarna som man får välja på och ta med till sitt bord och spela. En utav killarna hjälpte oss att välja spel och förklarade till och med reglerna så vi inte behövde läsa dom, helt suveränt. Vi hann med 2 spel innan det var dags att åka hem. Bra att provspela spelen först där innan man går iväg och köper spelen, naturligtvis kunde man köpa några av de populäraste spelen direkt där på fiket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar