torsdag 25 februari 2016

Mot Mont Tremblant

Direkt efter skola och jobb så styrde vi bilen mot Quebec och Mont Tremblant. Hasse har haft skid abstinens allt för länge, så nu skulle det bli riktig skidåkning av. Mont Tremblant ligger ca 2 timmars bilfärd från Ottawa och är en liten jätte mysig semester by vid foten av berget. Inget vidare körväder , snöblandat regn och någon minusgrad men här sandar dom på vägarna vilket ger bättre fäste.
Våran lägenhet låg högst upp bland alla hus så det var en rejäl backe upp innan vi var framme, Hasse var såå nöjd över sitt "snöläge" på jeepen.  Till backarna blir det inga problem att ta sig, bara glida neråt : )

                          

Vi trodde att vi hyrt ett mindre rum men när vi kom fram så visade sig att det var en fullt utrustad lägenhet med kök, bardisk, bubbelbadkar och balkong, tjusigt värre. Det fanns ingen reception, nyckeln fick vi hämta på ett hemligt ställe : )
När vi kom fram så körde man in bilen under husen och sen tog man hissen upp till lägenheten. När man ska till backen så går man ner i garaget och hämtar skidorna och sen gå man ut i en liten dörr på sidan, lite annorlunda.... Det fanns även ett uppvärmt utomhusbadkar som man också kommer till genom garaget.


Att komma till Mont Tremblant var som att komma till en liten stad i en amerikansk julfilm. Husen är små och färgglada, massor av mysiga butiker och restauranger. Mitt i byn en kyrka med guldkorn och mitt på torget går liften upp mot toppen av berget. När vi kom dit så var det redan mörkt. Det blir spännande och se hur allt ser ut i dagsljus. 
                        
                                 

När vi packat upp så blev det en pizza nere i byn som fortfarande är upplyst av massor av juldekorationer. 
Amanda är inte så pigg, förkyld och hosta får se hur hon mår imorgon?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar