lördag 6 februari 2016

Winterlude

Varje år ordnas det en vinterfestival här i Ottawa, med massor av aktiviteter och stan smyckas med isskulpturer. Förra året så var det så kallt så vi var inte där, i år har de problem att hålla iskulpturerna vid liv pga att det är + grader. Vi åkte först över floden till Quebec, Gatineau, till en park där det var full aktivitet med isbanor, snöskulpturer och hundslädar.






På Ottawasidan besökte vi Confederation Park där det skapats massor av isskulpturer och där det gjorts en skridskobana mitt i stan. Floden går inte att åka på, isen är för mjuk.
På vissa ställen blev det lite kallt om rumpan...

                                      










Vi tog en tur förbi Parlament Hill också...


Utanför parlamentet finns det en eld som brunnit sedan 1 januari 1967, då Kanada firade hundra år som en union, den kallas The Centennial Flame. Elden drivs av naturgas och är omgiven en kant med sköldar som symboliserar Kanadas 12 provinser och territorier. Många slänger en slant i fontänen som omringar elden. Dessa mynt samlas ihop, tvättas, torkas och sorteras innan de sätts in på ett statskonto. Från det kontot tar man vinstpengar till vinnaren i The Centennial Flame Research Reward. Detta pris delas ut.....
“to a person with a disability to enable him or her to conduct research and prepare a report on the contributions of one or more Canadians with disabilities to the public life of Canada or the activities of Parliament"
Pga av elden så fryser aldrig vattnet trots att det blir 30-35 grader kallt.
Elden har dock släckts några gånger pga av mycket dåligt väder.


Beavertail ståndet var det lång kö till men det hindrar ju ingen Molinare...








Mot kvällningen hade Amanda match i Hornest Nest utanför stan. Vi fastnade i trafiken så vi kom lite sent till samlingen men sen blev det storspel av WOSC, vinst med 7-2!!



Kvällen avslutades på italiensk restaurang och sen hem till tvsoffan för att se Senators vinna över Toronto. På kvällen ringde Hjördis och frågde om vi ska med och åka skidor imorgon. Hasse äger inga skidbyxor så vi sa att vi kommer om vi kan fixa det först, det tog 10 min så stod hon på trappan med Noahs nyinköpta skidbyxor som Hasse försökte kränga på sig. Det knakade misstänktsamt när han försökt böja sig fram med byxorna på sig så vi får nog åka och köpa ett par i alla fall imorgon







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar