lördag 7 maj 2016

Gatineupark

Vaknade till ett strålande väder idag och sjungande fåglar utanför fönstret. Vaknade redan vid halv sju trots att det var lördag eller kanske just pga det... Amanda hade träning klockan 10 så Hasse och jag for iväg med henne. Vi åkte och tvättade bilen,tankade och sen köpte vi kaffe och åkte och satt oss för att se resten av träningen i det vackra vädret.


I helgen ska Payton sova över så hon följde med oss hem efter träningen. Tjejerna planerade en eftermiddag för sig själva medan vi tog med oss gästerna till Gatineupark och en tur runt The Pink Lake. Först åkte vi högst upp och kollade in utsikten över Gatineu river.


                                  


                                  
                                             

Vart ifrån de har fått namnet till sjön vet jag inte men sjön är lite speciell i alla fall. Inte så stor men 20 meter djup. I botten på sjön finns det inget syre alls och det lever bara en organism där men högre upp i sjön finns det syre och där lever det en fisk som annars är vanlig i saltvatten. Det är inte saltvatten i denna sjö dock. Det som också är lite speciellt är att sjön ligger så skyddat så den påverkas inte av vinden så det övre och undre lagret mixas inte i sjön. Det gick en fin trail runt sjön som vi gick runt.

                                 

                                   

                                   

                                   

 Efter halva vägen runt blev det en paus med kaffe och bulla.

                                 

På vägen hem så tog vi en tur genom stan, nästa helg är det tulpan festival men det finns lite att titta på lite redan nu. Först blev det en riktigt kanadensisk beavertails tail som man nästan måste ha ätit om man varit Kanada.

                                    

                                    

                                    


Så här nöjd blir min man när han får en bäversvans att äta........

                                     

                                      

                                      

När vi kom hem så drog tjejerna till fotbolls planen för att sen komma tillbaka till tacos kväll.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar