torsdag 26 mars 2015

Preseason soccer

Vintern vill inte riktigt släppa taget här, solen skiner men det är fortfarande rejält kallt. 10 till 15 minus grader på nätterna. Snön försöker trots det smälta undan lite på dagtid under solen.
Nu är lagen klara till fotbollen och träningen drog igång ikväll. Amanda kom med i stort sett samma tjejer som innan, det hade tillkommit några som spelat hockey under vintern. Hon var nöjd ooh glad, tyckte att det kändes bra att komma igång igen. Ny tränare har de fått, en ung kille med stora ambitioner.
På träningen ikväll så hade vi föräldramöte och han berättar hur han tänker runt träningen.
De ska träna fotboll två ggr i veckan och ha styrketräning en gång och sen match på det. Han sa att i den här åldern ska man träna 8-10 timmar i veckan?? Det lät väldigt mycket tyckte i alla fall jag. 
Det betyder att man måste träna lite, eller ganska mycket själv hemma. De ska föra en träningsdagbok över hur mycket de tränar hemma och visa upp den på träningen en gång i veckan. 
Amanda började räkna ihop timmarna och då insåg vi att hon spelar redan flera timmar i veckan i skolan för de spelar fotboll varje rast i skolan. Hon har gjort ett eget litet schema och fyllt i veckan som gått sen har hon varit ute på gatan och trixat, rekordet är nu 18! Så länge hon tycker det är kul så är det toppen.
Annars verkar han bra och tjejerna gillar honom skarpt, de har haft honom som hjälptränare tidigare så de känner honom lite grann. 
Annars är det som vanligt att de ska betalas in än de ena än de andra, sist var det pengar till en spelarbänk?? Sen är det ju så viktigt att alla ha lika kläder, men som tur är kör de med samma som förra året, svart eller rött träningskit  beroende på dag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar